Garnalen van de BBQ – op z’n Indonesisch
Ingrediënten (voor 4 personen):
-
500 g grote garnalen (met staart, gepeld)
-
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
-
2 el ketjap manis
-
1 el limoensap
-
1 tl sambal oelek (meer mag!)
-
1 el olie
-
Snufje zout
Optioneel voor erbij:
-
Gesneden lente-ui
-
Limoenpartjes
Zo maak je het:
-
Meng in een kom de knoflook, ketjap, sambal, limoensap, olie en zout.
-
Voeg de garnalen toe en laat ze minimaal 30 minuten marineren (liefst in de koelkast).
-
Rijg de garnalen aan satéstokjes.
-
Grill ze op een hete BBQ of grillpan in ca. 2-3 minuten per kant tot ze mooi roze en licht gekaramelliseerd zijn.
-
Serveer met wat lente-ui en een partje limoen.