Wellicht heb je het al gezien. Onze krupuk manden zijn gevuld met een ander soort krupuk dan dat jullie gewend zijn. De krupuk welke wij zelf bakken, bestellen wij uit Indonesië, maar door de impact van Covid-19 gaat de import van de krupuk erg lastig, waardoor deze lastig tot niet leverbaar is ☹.
 
Omdat krupuk er nu eenmaal bij hoort, hebben wij gekozen voor een goede vervanger, namelijk de krupuk van Udang Mas. Wij hopen dat jullie net zo gembira* worden van deze krupuk zoals wij.

Waarom Udang Mas?

Udang Mas is volledig gespecialiseerd in de echte authentieke Indonesische krupuk. Zij hebben net als Gembira hun missie om mensen te laten genieten van authentieke en Indonesische eetmomenten. Dat doen zij door de lekkerste krupuk uit Indonesië op traditionele wijze te bakken.

De krupuk wordt gebakken in 100% zonnebloemolie. Deze plantaardig olie wordt gewonnen uit de ‘pitten’ van de zonnebloem (Helianthus annuus). De olie is rijk aan vitamine E, omega 3 en omega 6 vetzuren.

Het is een heldere, goudgele olie met een zachte smaak. Vooral koudgeperste olie is een hoogwaardig voedingsmiddel, omdat vele vitaminen en bioactieve stoffen dan behouden blijven. Deze olie bevat veel onverzadigde vetzuren en is goed bestand tegen hitte en kan daarom voor het frituren tot een temperatuur van ca. 180°C gebruikt worden. Dit zorgt ervoor dat zij de krupuk in een authentieke receptuur, luchtig en krokant kan bakken.
Wij zijn in ieder geval heel “gembira” over de nieuwe krupuk, zo tevreden dat wij ons krupuk assortiment zelfs hebben uitgebreid. Zo is er ook aan de vegetarische klanten en mensen met een glutenallergie gedacht😊.

Onze vegetarische en glutenvrije krupuk:

Opak pedis

Deze lichtpikante krupuk wordt gemaakt van cassave, tapiocameel, paprika, prei, zout, suiker en specerijen. De krupuk is 100% vegetarisch.

Emping melindjo

Deze bitter-zoute krupuk wordt gemaakt van bijna-rijpe, gepelde melindjonoten die worden platgeslagen en vervolgens worden gedroogd in de zon. De krupuk is 100% vegetarisch

Emping manis pedis

Deze zoet pittige krupuk wordt gemaakt van suiker, specerijen en bijna-rijpe, gepelde melindjonoten die worden platgeslagen. Vervolgens worden gedroogd in de zon. De krupuk is 100% vegetarisch

Kentang manis pedas

Deze zoet pittige krupuk wordt gemaakt van aardappelmeel, tapiocameel, suiker en specerijen.

Uiteraard hebben wij de klassieke krupuk ook in ons assortiment:

Borrel

Deze krupuk is zacht van smaak en wordt gemaakt van garnalen, tapiocameel, tarwebloem, suiker, zout en ei.

Borrel pedis

Deze pikante krupuk wordt gemaakt van garnalen, tapiocameel, tarwebloem, suiker, zout, ei en specerijen.

We zijn heel benieuwd naar jullie favoriet. Dat van ons is Kentang manis pedas, lekker pittig. Ligt jou favoriet er niet bij, dan horen wij dit graag. Wellicht kan je de volgende keer jouw favoriete krupuk meenemen.

Bron: Udang Mas
* = vrolijk