Met Route du Soleil mochten wij vele mensen verwennen met de Indonesische Street food, waaronder Martabak Manis. En wat een leuke reacties hebben wij hierop gekregen zeg. Daarom gaan wij het recept met jullie delen 😊. We horen graag of het gelukt is, tag ons daarom in jullie foto’s via @gembiramaastricht.
IngrediëntenÂ
1/2 eetlepel instant gist
1/2 theelepel suiker
50 ml warm water
Ingrediënten deegÂ
200 gram tarwebloem
2 eetlepels suiker
1/2 theelepel vanille
1 ei
7 eetlepels gesmolten boter
200 ml water
1/4 theelepel zout
Ingrediënten voor bestrooiing zoals: Hagelslag, gehakte pinda’s, geraspte kaas
Bereidingswijze
- Meng de gist, suiker en het warme water. Laat het ongeveer 15 minuten staan zodat het gaat schuimen.
- Meng, behalve de gesmolten boter, alle ingrediënten voor het deeg. Klop met een mixer de massa tot luchtig geheel.
- Verminder de snelheid van de mixer en voeg de gesmolten boter toe.
- Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten.
- Verwarm de ingevette vorm.
- Giet het mengsel in de vorm/pan.
- Laat het deeg zich nestelen. En laat het net zo lang in de pan zitten tot het helemaal gaar is.
- Bestrooi de martabak met jouw lievelingstopping na smaak.
En klaar is je Martabak manis! Smakelijk.