De Indonesische lekkernij Tjendol (spreek uit: Chen-Dahl) ziet er misschien een beetje gek uit; waardoor je waarschijnlijk wat terughoudend bent om het uit te proberen. Maar we beloven dat dit verfrissende dessert-drankje het uitproberen waard is en vertellen je in deze blog waarom het nooit meer mag ontbreken bij je volgende barbecue!

Talloze recepten en variaties

Wie Tjendol op Google intypt; komt er al snel achter dat het zoete drankje op verschillende manieren kan worden bereidt. Er zijn dan ook talloze recepten te vinden (ook met pandan-likeur voor de échte levensgenieters). Je kunt de traditioneel Indonesische variant echter herkennen aan de (fel)groene pandansliertjes. Dit in combinatie met kokosmelk en een siroop van Javaanse bruine (palm)suiker maakt deze zoete lekkernij het uitproberen waard.

Meestal wordt het dessert geserveerd met (geschaafd) ijs en tropische vruchten, zoals lychees, mango of jackfruit. Dit maakt het een heerlijk verkoelend toetje na een pittige maaltijd, maar ook gewoon een lekker verfrissend drankje op een tropisch hete dag.

Dessert, of drankje; wat is het nu?

Officieel is Tjendol een dessert, maar doordat het zo snel smelt wordt het door de inwoners zelf eigenlijk meer als een drankje gezien. Op internet vind je dan ook verschillende (reis)blogs waar hier uitvoerig over gediscussieerd wordt.

Wat wij jullie vooral willen meegeven is dat Tjendol zoveel meer is dan alleen een unieke smaakcombinatie; het oplepelen van de felgroene jelly uitziende sliertjes van de bodem van het glas wordt gegarandeerd één van je favoriete bezigheden. Geen discussie mogelijk! 😉

Ontdekken, proeven en bestellen

Mocht je zelf ooit een keer naar Indonesië op vakantie gaan, dan zit de kans er dik in dat je Tjendol tegenkomt in één van de vele streetfoodkraampjes. Wil je echter deze zoete en verkoelende traktatie op je volgende barbecue serveren en Indonesië proeven in eigen huis en tuin? Bekijk dan onze website www.bestellenbijgembira.nl en bestel Tjendol eenvoudig onder het kopje ‘zoete gerechten’. Zo weet je zeker dat je iets unieks op tafel zet!