Recept Loempia Bogor

Ingrediënten

  • 10 loempia vellen
  • 350 gram witte garnalen
  • 2 bosjes lente ui
  • 40 gram spitskool
  • ¾ theelepel zout
  • Scheutje ketjap asin
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ½ theelepel maizena
  • Soja olie (om in te bakken)

Bereidingswijze

  1. Laat de loempia vellen op kamertemperatuur ontdooien.
  2. Hak de garnalen in grove stukken en leg deze op keukenpapier.
  3. Snijd vervolgens de lente ui in ringen (gebruik alleen het groene gedeelte)
  4. Snijd de spitskool in fijne stukjes zoals gesnipperde ui.
  5. Meng alle bovenstaande ingrediënten
  6. Vul de loempiavellen 1 voor 1 met het mengsel en plak het dicht met water.
  7. Herhaal deze stappen tot dat je alle loempia vellen hebt kunnen vullen.
  8. Frituur de loempia’s aan beiden kanten goud bruin.
  9. Serveer de loempia’s met wat chilisaus

 

Selamat makan!