Recept Pangsit goreng:

Pangsit misschien ken je het wel. Het zijn kleine deegpakketjes gevuld met kip en garnalen. Eigenlijk is het een Chinese snack, maar zij stomen het. In Indonesië wordt dit gefrituurd. Het is super leuk en makkelijk om te maken.

Ingrediënten:

  • 150 gram kipgehakt
  • 100 gram rauwe garnalen
  • 2x tenen knoflook
  • 2x bosui
  • 1x klein stukje gember
  • (eventueel een pepertje)
  • Peper en zout
  • 25 wonton vellen
  • 1x eiwit

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosui, knoflook, gember en garnalen fijn en voeg dit samen. Voeg hier peper, zout en eventueel een pepertje naar smaak toe.
  2. Mix dit mengsel goed door en maak kleine soepballetjes.
  3. Laat de vellen ontdooien en vouw om elk balletje een wonton vel.
  4. Het dicht maken van het pakketje gaat heel makkelijk met eiwit.
  5. Verhit wat zonnebloem olie in de pan naar 180 graden. Frituur de Pangsit ongeveer 5 min tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Serveer met chilisaus of ketjapsaus.

Selamat makan!

Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat. Deel het met ons via #LekkerGembira of #Gembira Maastricht