Heerlijke sambal goreng telor. De Indonesische eitjes in pittige saus zijn een lekker bijgerecht voor de Indonesische rijsttafel. Niet te missen tijdens Pasen natuurlijk.

Wat heb je nodig?

  • 6 eieren
  • ½ tl gemalen laos
  • 3 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • ½ tl trassi
  • 1 el gula djawa
  • 2 blaadjes salam blad
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 tl sambal
  1. Kook de eitjes hard in 8 minuten en laat ze afkoelen in koud water. Haal erna de schil eraf.
  2. Snijd de knoflook, sjalotten fijn en maal dit samen met de laos, trassi en sambal tot een fijne pasta. (Dit kan met een keuken machine of met een vijzel)
  3. Bak de kruidenpasta in een beetje olie en fruit dit voor 1 minuut. Voeg erna de kokosmelk, gula djawa, en salam blad toe.
  4. Voeg de eitjes toe en laat het voor 10 minuten op laag vuur sudderen.
  5. Verwijder de salam blaadjes en breng het extra op smaak met wat zout, peper of sambal.
  6. Selamat makan!

 

We zijn benieuwd naar het resultaat, deel het ons met #lekkergembira